***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Арести за метежа на Пригожин, Лукашенко със своя версия. К. Петков: България трябва да прочисти службите си от руски агенти


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 28 юни   

 

Суровикин е бил осведомен за идния опит за боен прелом. Той по всевъзможен метод е съдействал за реализирането на преврата.

Сега, когато „ маршът на справедливостта “ се провали, управляващите желаят да потърсят отговорност на Суровикин, твърди каналът.

По неговия случай работи ФСБ на Руската федерация - за държавна измяна. Информацията е предварителна и изисква в допълнение удостоверение, написа източникът.

***

***

„ Също по този начин разбрах, че е било взето сурово решение - да се унищожи „ Вагнер ". Предложих на Путин да не бърза. Нека да поговори с Пригожин, с неговите командири ", споделя още Лукашенко, представен от Българска телеграфна агенция.

От своя страна, по думите на беларуския водач, Путин му дал отговор, че не може да се свърже с Пригожин.

***

„ Това, което се случи, сподели по какъв начин той по случайност избави поста си ”, разяснява още Грозев. Той разяснява и вероятните аргументи, заради които Пригожин е спрял „ похода си за мир ” към Москва.

„ От една страна Пригожин не получи предстоящата поддръжка от някои от своите поддръжници, може би хора в специфични служби, които му бяха дали обещание или загатнали, че ще получи поддръжка ”, разяснява Грозев.

***

„ България би трябвало да трансформира в собствен приоритет промяната на службите си за сигурност и прочистването им от подкрепяни от Москва сътрудници, в случай че се надява да успее в амбициозните си проекти да изкорени корупцията и проведената престъпност “, съобщи пред „ Политико “ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

***

***

„ Поздравявам специалистите във финансовото министерство за работата, която са свършили. Добре е, че е заложен недостиг от 3%, както и са непокътнати обществените заплащания. 100% дял от държавните сдружения не е най-хубавото решение… “

***

„ Но въпреки това се обръщаме към всички, които през днешния ден се надпреварват в осъждането на езика на омразата, опълчването на езика на омразата и разделянето, да бъдат по този начин безапелационни, когато то произлиза от тях самите и от техните среди по адрес на Движение за права и свободи, по адрес на малцинствата – към турците, към мюсюлманите, към ромите, към евреите и така нататък “, съобщи Карадайъ.

***

***

Украинската ракетна офанзива по основен мост към анексирания от Русия Кримски полуостров е затруднила съветските доставки, заяви английското министерство на защитата в ежедневната си разследваща информация за войната, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

***

***

Смъртта на 17-годишен младеж, убит от полицията във френския град Нантер във вторник сутринта предизвика всеобщи митинги и талази на принуждение против органите на реда в няколко града в страната, осведоми La Depeche.

***

Мюсюлманите означават Курбан Байрам - един от двата огромни ислямски празника.

С него се отбелязва приключването на хаджа - поклонението в свещения град Мека.

Празникът е знак на милосърдието.

Традицията повелява младите да изискат амнистия от възрастните.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР